Chronos minnesbank

Som kund i Chronos minnesbank kan du välja mellan att göra en insättning av ett minne du önskar pantsätta, eller göra ett uttag och köpa loss ett minne som någon annan låtit förfalla. Minnen ersätts med sand eller grus. Du kan också bara ta en titt på vad minnesbanken har att erbjuda, utan att göra någon transaktion. Du kan komma oförberedd, med ett utvalt minne eller en påse sand på fickan. Scener ur Chronos minnesbank spelas hösten 2019 på försök och konceptet återkommer sedan efter vidareutveckling våren 2020 med ytterligare möjligheter för dig som besökare att bli en del av historien.

Chronos minnesbank presenteras som work-in-progress för drop-in-besök med fri entré lördag 16 november, lördag 23 november och söndag 24 november 2019 på Fredsgatan 7 i Halmstad.

Affischbild för operan Chronos minnesbank. Foto: Hedvig Jalhed

Herr Chronos har en bank i den lilla staden där han bor. Där kan självmedvetna och -upptagna människor pantsätta sina minnen om de har ont om tid – ja, tid är ju pengar – och de kan köpa andras för att förnya sig själv och starta om, igen och igen. Chronos pantbank erbjuder allt från några minuters tillfällig sinnesfrid för minnet av en smutsig affär till total påmyttfödelse mot betalning av allt du minns av dig själv, din bakgrund och dina nära och kära. Och om ett pantsatt minne inte köps tillbaka i tid, mals det ner i glömskans tidskvarn och äts upp av den mörka kraft som tjänas i det fördolda. Men det är inte bara människorna som lever i den lilla staden som besöker banken. Ibland dyker även förkroppsligade minnen upp – minnen av personer som vill berätta något viktigt för de som arbetar på Chronos bank.

Produktionsår: 2019–2020
Föreställningslängd: Flexibel
Språk: Svenska
Uruppförande: 16 november 2019
Övriga speldatum: 23 november 2019, 24 november 2019
Medverkande: David Hornwall, Linus Flogell, Anna Thunström, Mattias Petersson, Daniel Hjorth och Qarin Wikström
Koncept, libretto och spelledning: Hedvig Jalhed
Musik: Mattias Petersson, Qarin Wikström och Daniel Hjorth
Scenografi och film: Mattias Rylander
Projektet genomförs med stöd av: Statens Kulturråd, Kultur i Halland och Kulturförvaltningen i Halmstad