Förbered ditt besök

Chronos minnesbank presenteras inte som en sammansatt helhet vid ett och samma tillfälle, utan besökaren får själv lägga ihop delarna som i ett pussel. Operan består av tre separata akter som går att uppleva live i Halmstad vid olika tillfällen 2019–2020, samt prolog och epilog i videoform på nätet. Till detta finns en saga i textform, som ger ytterligare detaljer och övergripande perspektiv. Det är upp till dig som besökare om du bara vill uppleva enstaka episoder i banken eller få tillgång till hela dramat. Scener ur Chronos minnesbank spelas hösten 2019 och konceptet återkommer sedan efter vidareutveckling våren 2020 med ytterligare möjligheter för dig som besökare att bli en del av historien.

Drop-in-besök

Banken håller öppet under de tider som annonserats. Så länge banken är öppen kan du avlägga ett besök. Du avgör själv hur länge du stannar och vad du vill göra i banken. Ett besök kan vara i några minuter till ett par timmar.

Gör en transaktion

Chronos minnesbank är en pantbank för minnen där minnen samlas, administreras, konsumeras och destrueras. Som kund i Chronos minnesbank kan du välja mellan att göra en insättning av ett minne du önskar pantsätta, eller göra ett uttag och köpa loss ett minne som någon annan låtit förfalla. Minnen ersätts med malen tid i form av sand eller grus, eller med transfer av ny tid direkt till ditt livskonto. Du kan också bara ta en titt på vad minnesbanken har att erbjuda, utan att göra någon transaktion. Du kan komma med ett utvalt minne eller en påse sand på fickan, eller dyka upp oförberedd. Minnen som utbjuds till försäljning presenteras i bankens skyltfönster. Blanketter för pantsättning finns tillgängliga på banken.

Snoka

Medan du väntar på din tur eller om du inte vill göra en transaktion har du möjlighet att undersöka banklokalen i jakten på vad som ligger bakom det hela. Det är tillåtet att snoka i alla delar av lokalen som inte är märkta som privata. Någonstans finns sagan gömd.

Praktisk information

Operan sjungs på svenska. Dimmaskin förekommer. Föreställningarna dokumenteras genom videoinspelning, men varje besökare har möjlighet att slippa förekomma på bild. Vänligen ange sådana önskemål vid dörren. Chronos minnesbank ingår i Hedvig Jalheds forskningsprojekt om immersiv opera med spelinslag vi Högskolan för Scen och Musik, Göteborgs universitet. Om du kan tänka dig att medverka i undersökningen lämnas medgivande till detta vid dörren.