Anfasia – Välkommen in i värmen

Härskarinnan har skapat Anfasia, landet där alla medborgare slipper tänka på svåra beslut. Hon har tagit sig in i alltings DNA och förbättrat och förädlat människorna. För att upprätthålla genförädlingen måste medborgarna i Anfasia inta medicin i gul mugg vid regelbundna medicineringsritualer, under ledning av den kompetenta Sköterskan. Vid medicineringsritualerna hyllas Härskarinnan och ordningen, man sjunger tillsammans och får så mycket ambrosiakaka man vill. Men vad händer om man inte får sin medicin?

Pilotproduktionen Anfasia – Välkommen in i värmen utgör den första etappen av det långsiktiga utvecklingsprojektet Operation Lajvopera. Det är en platsspecifik opera som utspelar sig i övergiven och bortglömd industri- och institutionsmiljö.


Produktionsår: 2011
Föreställningslängd: 50 minuter
Språk: Svenska
Uppförd med stöd av: Kulturbryggan, Kultur i Halland, Kulturförvaltningen i Halmstad, Studiefrämjandet, Tylösands Sound
Konstnärlig samarbetspart: Elgitarrkollektivet KROCK
Musik: Mattias Petersson
Regi, libretto och dramaturgi: Helena Röhr
Projektledning och konceptdesign: Hedvig Jalhed
Medverkande: Agnes Wästfelt (Sköterskan), Hedvig Jalhed (Margreth), John Kinell (Johan), Helena Röhr (Härskarinnan), Rickard Stierna (Vägvisaren), Helena Röhr (Härskarinnans röst), Mattias Petersson (live-elektronik), Pascal Jardry (elgitarr), John Viklund (elgitarr)
Uruppförande: 12 november 2011 i den nedlagda ledningscentralen på Galgberget i Halmstad
Övriga speldatum: 12 november 2011 i den nedlgda ledningscentralen på Galgberget i Halmstad, 19 november 2011 i Kvarteret Renen i Varberg, 20 november 2011 i Blå Bands nedlgda fabrik på Stålverksgatan i Halmstad, 15 maj 2012 på Kommedianten i Varberg