Anfasisk underhållning

I Anfasia blir alla vinnare. Det enda man behöver göra är att spela – och spela med. Både nya och gamla medborgare hälsas välkomna till ännu en kväll fylld av delaktighet, gemenskap och vänliga gester. Men måste Johan hela tiden värva nya medborgare? Vem är egentligen Vakthunden? Och vad är det som Ledningen försöker dölja? Kanske är det just din konspirationsteori om landet där allt bara blir bättre och bättre som besannas.

I Välkommen åter till Anfasia gick det illa för karaktärerna Johan och Margreth. Anfasisk underhållning, utspelar sig före detta under en helt vanlig kväll i Anfasia, som en slags prequel där även nya besökare enkelt inkluderas i konceptet med hjälp av en interaktiv och lekfull workshop. Anfasisk underhållning utgör etapp 3 av det långsiktiga utvecklingsprojektet Operation Lajvopera. Föreställningen utvecklades som RANK:s Artist in Motion-projekt 2013; den är mobil och anpassad för konventionella föreställningslokaler (exempelvis blackboxar) och lämpar sig därför som turnéföreställning.


Produktionsår: 2013
Föreställningslängd inklusive workshop: 110 minuter
Språk: Svenska
Uppförd med stöd av: Statens Kulturråd, RANK, Kultur i Halland, Kulturförvaltningen i Halmstad, Länsförsäkringar Halland, Musikalen
Konstnärlig samarbetspart: Elgitarrkollektivet KROCK
Musik: Mattias Petersson
Regi: David Hornwall
Projektledning: Hedvig Jalhed
Scenografi och illustrationer: Mattias Rylander
Ljusdesign: Kristofer Langerbeck
Produktionsassistent: Sara Malm
Medverkande: Agnes Wästfelt (Sköterskan), Karin Andersson (Översten), Hedvig Jalhed (Margreth), John Kinell (Johan), David Hornwall (Receptionisten), Rickard Stierna (Vägvisaren), Mattias Petersson (live-elektronik), Pascal Jardry (elgitarr), John Viklund (elgitarr)
Uruppförande: 22 april 2013 på Inter Arts Center i Malmö (C-Y Contemporary)
Övriga speldatum: 27 april 2013 på Fylkingen i Stockholm, 13 september 2013 på Kulturparadiset i Halmstad, 14 september på Kulturparadiset i Halmstad, 15 september på Kulturparadiset i Halmstad, 27 september 2013 på Härnösands folkhögskola (Nymus)