Stora som små

Finns barnet du en gång var kvar? I det interaktiva musikäventyret Stora som små får du gå på upptäcktsfärd och kanske återfinna sådant som en gång var lätt och självklart, men som sedan glömdes bort. Mellan ansvar och kontroll, mellan stad och hem skapar vi ett rum – ett mellanrum där vi släpps loss att pröva, testa och växa som barn på nytt. Med röst och ton leds du som är stor genom en värld som vanligtvis endast besöks av de små.

Stora som små är ett immersivt koncept som bygger på rörligt deltagande i utomhusmiljö. Som besökare följer du självständigt instruktioner och styr handlingen i sällskap av våra musiker och guider. Genom att du deltar på olika sätt aktiveras dina sinnen och platsen förvandlas när du upptäcker den ur ett nytt perspektiv. Upplevelsen avslutas med en kontemplativ stund tillsammans och ramas in av levande musik som vaggar dig till ro.

Spelplats och biljetter

Stora som små spelas i Halmstad 28–29 augusti 2021. Startplats för äventyret är portalen till Folkparken. Biljetter: https://kulturbiljetter.se/evenemang/5017/stora-som-små

Om rörligt besökande

Stora som små är en promenadföreställning som spelas utomhus för fyra besökare åt gången. Föreställningen är interaktiv, vilket innebär att besökarna deltar och interagerar, både med aktörerna och varandra. I upplevelsen ingår rörliga aktiviteter, så bekväma och oömma kläder rekommenderas. Besökaren deltar på sina egna villkor och avgör själv i vilken mån den vill eller bör utföra uppgifter och anta utmaningar. Konceptet riktar sig till vuxna och vi rekommenderar ej evenemanget för personer under 15 år. 

Bekväm-, säker- och tillgänglighet

Operation Opera följer rådande pandemirestriktioner och vidtar möjliga säkerhetsåtgärder för att förhindra smitta. På spelplatsen finns tillgång till toalett. Promenaden sker delvis i terräng, men innefattar inga trappor. Mindre förtäring (innehåller ej animaliska produkter) ingår i den sinnliga upplevelsen – vänligen meddela via e-post kontakt[a]operationopera.se ifall du har någon allergi.


Produktionsår: 2021
Föreställningslängd: Ca 60 minuter
Språk: Svenska
Uruppförande: 28 augusti 2021
Medverkande: Anna Thunström, David Löfberg, Jonathan Bondesson och Johan Bengtsson
Koncept, projektledning och originaltext: Anna Thunström
Musik: David Löfberg m.fl.
Scen- och kostymdesign: Jason Southgate
Produktion: Hedvig Jalhed
Projektet genomförs med stöd av: Kultur i Halland och Halmstads kommun